Pikantní italské bulky s uzeným sýrem
Potřebné ingredience
250 ml vody,
2 lžíce bílého jogurtu,
2 lžíce másla,
1 lžička cukru,
1 lžička soli,
330 g hladké mouky,
40 g hladké pohankové mouky,
7 g sušeného droždí,
NÁPLŇ:
do každého bochánku obdelník eidamu 3x2x2 cm
a rozmačkaný strouček česneku (nebo cibulky kdo nemusí česnek) a
italské koření (já použila "formaggio" ale dá se použít i hrubozrnné koření "na steaky")
NAVRCH:
uzené plátky sýra,
1 vajíčko,
italské koření (formaggio),
sůl
Postup přípravy
* rozdělíme na 12 ks ze kterých uděláme placičky a naplníme sýrem, kořením a česnekem,
zaděláme (jako sladké knedlíky) a zadělaným dáme dolů na plech
* vajíčko rozšleháme s ital.kořením a solí
* každou bulku potřeme vajíčkem a na každou bulku dáme plátek uzeného sýra a opět potřeme vajíčkem
* pečeme na 170 st.C 20minut
JSOU VYNIKAJÍCÍ hlavně pro tatínky, co rádi pizzu, trošku pálivé, česnekové dobroty :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé